Laps pääses napilt asjatust antidepressandikuurist

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli kliinikumi lastepsühhiaatrite Anu Susi (vasakul) ja Inna Lindre sõnul peaks laste hingehädadega tegelema spetsialiseerunud lastepsühhiaatrid, mitte täiskasvanute psühhiaatrid, veel vähem perearstid.
Tartu Ülikooli kliinikumi lastepsühhiaatrite Anu Susi (vasakul) ja Inna Lindre sõnul peaks laste hingehädadega tegelema spetsialiseerunud lastepsühhiaatrid, mitte täiskasvanute psühhiaatrid, veel vähem perearstid. Foto: Anni Nöps

Lastepsühhiaatrite kinnitusel ei tohi antidepressandi väljakirjutamine olla lapse puhul kunagi esimene valik.

Kaheksa-aastase tüdruku koolitunnist WCsse küsimised päädisid käiguga psühhiaatri juurde ja antidepressandi ning sõltuvust tekitava rahusti Diazepami väljakirjutamisega. Kõigeks selleks piisas vaid paarikümneminutilisest visiidist.

«Ta on selline aktiivne ja püsimatu tüdruk,» ütleb vanaema, kes kasvatab suurema osa ajast last ise. «Klassijuhataja saatis aprillis e-kirja, milles palus kontrollida, miks laps nii tihti pissile küsib. Tema arvas, et äkki on põiega mingi probleem.» Kõik perearsti võetud proovid olid aga korras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles