Bondarenko: tahan magada ja puhata

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bogdan Bondarenko teab, et võinuks Sillamäel ületada ka 2.35, kuid ukrainlane tahtis maailmarekordit – kahel katsel 2.46 siiski    ei alistunud.
Bogdan Bondarenko teab, et võinuks Sillamäel ületada ka 2.35, kuid ukrainlane tahtis maailmarekordit – kahel katsel 2.46 siiski ei alistunud. Foto: Sergei Stepanov

Värske maailmameister Bogdan Bondarenko ründas Sillamäe keskväljakul maailmarekordit.

«Ma pole siiani suutnud endale lõpuni teadvustada, mida ma Moskvas korda saatsin. Selleks pean ma minema koju ja asjade üle rahulikult mõtlema, kuid praegu on üks pidev reisimine, hotellid, lennukid, bussid…» lausus möödunud nädalal Moskvas kõrgushüppe maailmameistriks kroonitud ukrainlane Bogdan Bondarenko. Eile ründas peatselt 24. sünnipäeva tähistav mees Sillamäel maailmarekordit, kuid samamoodi nagu MMil jäi see seegi kord alistamata.

Bondarenko ületas Sillamäe keskväljakul peetud võistluses esimesel katsel 2.27 ja vaatamata nimekatele konkurentidele – peale tema oli kohal veel kaks maailmameistrit ja üks olümpiamedalist – oli see võiduks piisav. Seejärel telliski ta latile kohe maailmarekordit tähistava 2.46. Esimene katse oli väga lootustandev, teise hüppe ajal palus ta pealtvaatajatelt vaikust, ent see hüpe ebaõnnestus. Kolmandast üritusest ta loobus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles