Golfiajalugu teinud Suursalu sihib astme või kahe võrra kõrgemale

Jaan Martinson
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Suursalu.
Mark Suursalu. Foto: Mihkel Maripuu

Mark Suursalu võitis hiljuti esimese eestlasena Nordicu golfituuri osavõistluse ja sihib nüüd suuremat kala – ta üritab pääsu Euroopa või Challenge’i tuurile, kus jagatakse vastavalt miljoneid või sadu tuhandeid auhinnaeurosid. 

Suursalul kulus vaid kolm päeva, et kogunenud pingetest lahti saada. Neil kolmel päeval mängis ta imelist golfi ning sai kirja elu ja Eesti läbi aegade parima tulemuse: 17 lööki alla raja par'i turniiri kokkuvõttes ja esikoha Nordicu tuuri ehk Ecco Touri Norra osavõistlusel Mørk Mastersil, kus auhinnafond 40 000 eurot.

«Tänavune hooaeg oli sinnamaani kesine,» rääkis 22-aastane Suursalu. «Talvel vigastasin korvpalli mängides sõrme – kõõlus rebenes ja luutükk tuli lahti – ning lõikuse järel ei saanud kaks kuud golfikeppi kätte võtta. Ettevalmistus jäi kesiseks ning hooaeg algas nadilt, ebakindlus süvenes. Olin vaid kahel turniiril pääsenud otsustavale päevale, kus jagatakse auhinnaraha, ning hakkasin juba valmistuma sügiseseks kvalifikatsioonivõistluseks, et saaksin Nordicu tuuril jätkata. Tänu võidule tõusin hooaja edetabelis aga nõnda kõrgele, et tuurilt välja ei lange.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles