Lasteriiete täikalt otsitakse vähekasutatud ja soodsa hinnaga kaupa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lasteriiete Turg

Nädalavahetusel toimus TTÜ tudengimajas selle aasta teine Lasteasjade Turg. Müüma oli tulnud umbkaudu 60 firmat ja eraisikut. Enim huvitasid ostjaid soodsamad uued ning vähekasutatud riided.

Esimeses kahes müügitoas olid koha sisse võtnud tuntumad lasteriiete disainerbrändid nagu näiteks Emma and Theo, Ativo, Bel-Lastekaubad ja Tupsu. Uudistajaid leidus siinpool vähe, kaup ja hinnad olid samad, mis esindus- ja veebipoodides.

Teisest saalist oli kujunenud tõeline laadaplats ning tunglemist oli üksjagu. Asjalikke müüjaid tundus olevat pea samapalju kui ostjaid – sageli askeldas leti ümber terve perekond, kes hoogsasti oma kaupa pakkus.

Müügilettidelt leidis midagi igale maitsele: tüllist printsessiseelikuid ja värvilisi kleidikesi pisikestele neiudele ning vahvate autodega pusasid ja tigedate lindudega T-särke poistele. Lisaks oli müügil igas mõõdus jalatseid. Peale riidekaupmeeste olid kohal ka arendavate mängude ning odavate lasteraamatute müüjad.

Müüjanna Eilike esindas üritusel juba kolmandat korda Väikeste Preilide Kleidipoodi. Sortimenti kuulus nii uusi kui ka teise ringi kleite kuni 12-aastastele tüdrukutele. Veel oli välja pandud hulganisti erinevaid käsitööaksessuaare ja heegeldatud mänguasju. Eilike seletas, et sellest sügisest keskendub firma rohkem käsitööle ja kleidivalikus soovitakse rõhku panna kordumatutele esemetele.

Pereema Maarika oli müüma tulnud koos lastega. Tema letilt võis leida laia valiku vähekasutatud beebiriideid, mille hinnad jäid 1-2 euro kanti. Kallimalt müüdi õueriideid ja stiliseeritud komplekte pisut suurematele lastele.

Teisel pool saali müüsid kaks särtsakat vanaema lastelastele väikeseks jäänud rõivaid. Ostjatele pakuti kõike võimalikku pesust kuni väliriiete ja jalatsiteni ning prouade optimistlik suhtumine tõmbas ligi hulganisti uudistajaid.

Kahe lapse ema Krista oli laadale tulnud korraldajatest tuttavate kutse peale. Olles ostnud paar särki, kinnitas naine, et hinnad on tõesti taskukohasemad kui poes, kuid ostab eelkõige uusi asju.

Anu tuli oma lastele odavaid jalatseid ostma, kuid vanaema Ele soovitusel hangiti ka 8 eurot maksev roosa mantel. «Talvel ju hea selga panna,» arvas vanaema. Ühiselt leiti, et kiiresti kasvavatele lastele pole näiteks jalatseid tavapoest üldse mõtet osta. «Praegu suvega on ka poisil jalg kolm-neli numbrit kasvanud,» seletas Ele.

Algkooliealine Fred jäi ema ostetud jalavarjude suhtes külmaks. Tema soetas endale kahe euro eest vinge mänguroboti. «Poes oleks jälle 10-15 eurot läinud,» oli ka ema kaubaga rahul.

Noorematele laadalistele, kes riidemüüjate vahel tunglemise vastu suurt huvi ei tundnud, olid korraldajad leidnud muud põnevat tegevust. Avatud olid Safari mängumaa ja loovustuba väikelastele, tehti näomaalinguid, mängida sai Jänku Jussiga ning ringi käis osav õhupallimeisterdaja.

Seekordne Lasteasjade Turg oli ühtekokku viies. Üritus toimub kaks korda aastas, kevadel ja sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles