Spetsialist: omavalitsusreformiga tegeletakse ühekülgselt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Mäeltsemees
Sulev Mäeltsemees Foto: Toomas Huik

Haldusjuhtimise spetsialist Sulev Mäeltsemees tõdes, et Eesti haldusjaotuse probleemi lahendatakse liiga ühekülgselt ning omavalitsuste arvu vähendamise kõrval tuleks tegeleda ka regionaalhalduse korraldamisega.

Mäeltsemees rääkis «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et mingit kokkulepet ta veel ei näe, kuigi opositsiooni ja koalitsiooni üksmeel riigikogus oleks oluliseks eelduseks haldusterritoriaalse reformi läbiviimiseks, vahendas ERR Uudised.

«Antud juhul mulle natuke meenub Archimedese soov leida toetuspunkt kangile, millega tõsta üles maakera. Siin on siis lastud teha Eesti kaart 60 vallaga ja paljud Eestimaa maised mured saavad lahendatud: siseränne väheneb, regionaalsed erinevused kaovad,» rääkis Tallinna Tehnikaülikooli kohaliku omavalitsuse ja regionaalpoliitika õppetooli professor.

«Kui rääkida regionaalsetetst erinevustest, siis need kaoksid täielikult, kui Eesti oleks üks vald, siis oleks tööpuudus üks näitaja, SKT üks näitaja jne,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles