Rakenduskõrgkoolid alustavad koostööd välistudengite õpetamisel

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia hoonetekompleks Tallinnas Pirita-Kosel.
Sisekaitseakadeemia hoonetekompleks Tallinnas Pirita-Kosel. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tallinna tehnikakõrgkool, sisekaitseakadeemia ja Tallinna tervishoiu kõrgkool kirjutavad täna alla koostöölepingule, mille eesmärk on teha omavahel koostööd Eestis õppivate välistudengite õpetamisel.

Koostöölepingu alusel saavad Eestis õppivad välisüliõpilased sooritada vastavalt oma õppelepingule valikaineid oma vastuvõtva kõrgkooli partnerkõrgkoolis. Kolm lepingu allkirjastanud  rakenduskõrgkooli tunnustavad vastastikku läbitud  õppeaineid  ja ainepunkte ning tulemusi käsitletakse samaväärselt välisüliõpilase vastuvõtvas kõrgkoolis sooritatuga.

Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Taburi sõnul avardab koostööleping Eestis õppimise vastu huvi tundvate Erasmuse vahetusüliõpilaste võimalusi. Nüüdsest saavad nad Eestis vajalikke õppeaineid valida kolme rakenduskõrgkooli õppeainete hulgast.

«Näiteks sisekaitseakadeemiasse õppima tulevatele välistudengitele pakuvad lepinguosaliste koolide puhul huvi erakorralise meditsiini teemad ja tuleohutuse ehitustehnilised küsimused, mida just meie partnerite juures väga heal tasemel õpetatakse,» märkis Tabur.

SA Archimedese hariduskoostöö keskuse kõrghariduse büroo juhataja Terje Kaelepi sõnul on Erasmuse programmi seisukohalt taoline koostöö välisüliõpilaste vastuvõtul väga tervitatav ja muudab Eesti kõrgkoolid Eestisse õppima tulevate vahetusüliõpilaste jaoks senisest veelgi atraktiivsemaks. «Selline lähenemine aitab ka tasakaalustada väljaminevate ja sissetulevate Erasmuse üliõpilaste vooge üksikute kõrgkoolide lõikes,» täiendas Kaelep.

Koostöölepingule kirjutavad alla Tallinna tehnikakõrgkool rektor Enno Lend,  sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur ja Tallinna tervishoiu kõrgkooli rektor Ülle Ernits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles