Tallinnas toimub kammermuusika festival

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Raekoda
Tallinna Raekoda Foto: Kultuurikava.ee

Tallinnas toimub kuni 29. augustini üheksas Pille Lille Muusikute Fondi (PLMF) poolt korraldatav Tallinna Kammermuusika festival. Festivali peaesinejaks on peamiselt Põhjamaade mängijatest koosnev tunnustatud keelpilliorkester Camerata Nordica, kes jätkab Tallinnast oma teed mainekale BBC Proms festivalile Londonis.

Üheksal õhtusel kontserdil, mis toimuvad enamasti algusega kell 19 Tallinna Raekojas, Rootsi Mihkli ja Jaani kirikus ning Hopneri Majas, esineb suurel hulgal soliste, kes on oma ala suurepärased meistrid. Taas tutvustatakse festivali raames publikule ka Eesti noori talente ning külastajaid rõõmustatakse võimalikult odavate piletitega - piletid maksavad 8 ja 5 eurot.

«Rootsi-Mihkli kirikus toimuvad päevased tasuta kontserdid, kus esinevad Eesti muusikaõppeasutuste õpilased,» ütles Pille Lill. «Noorte annete esitlemine on meile väga tähtis ning loodame, et publik tunneb samuti selle vastu suurt huvi,» lisas ta.

Camerata Nordica(Rootsi)kontsert toimub 29. augustil kell 18 Jaani kirikus ning solistidena astuvad üles vioolamängija Catherine Bullock Inglismaalt ja Eesti üks väljapaistvamaid interpreete Oksana Sinkova flöödil. Samal kontserdil annavad pr Mari-Ann ja hr Tunne Kelam üheksandat korda üle Marje ja Kuldar Singi nimelise PLMFi preemia Noor Muusik 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles