Mullikas hukkus vanas kaevanduskäigus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikaevandus.
Põlevkivikaevandus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

23. juuni hilisõhtul avastas osaühingu Revino karjak, et Edisel asuvale karjamaale oli tekkinud umbes meetrise läbimõõduga 5-6 meetri sügavune auk, mille põhjas lebas surnuna üks tema hoole all olnud tiine mullikas.

Mullikas oli kukkunud vanasse kaevanduskäiku, mis oli ilmselt samal päeval sisse varisenud, Revino juhatuse liikme Margo Pärtna sõnul oli kuu aja pärast poegima pidanud mullika väärtus vähemalt 20 000 krooni, kirjutas Põhjarannik.

Geoloogi haridusega ASi Eesti Energia Kaevandused arendusdirektori Kalmer Sokmani sõnul ei saanud varingut põhjustada läheduses toimuvad Jõhvi-Kukruse tee ehitustööd, pigem on tegu vihmasadude tagajärjega.

Sokmani sõnul suleti varingukohas olnud kaevandus üle kolmekümne aasta tagasi.

Kõige suuremaks probleemiks kujunes aga mullika korjuse koristamine sügavalt kaevanduskäigust, selleks sobivat tehnikat polnud ei vallal ega ka päästeametil, pärastlõunal andiski keskkonnateenistus loa korjus kaevanduskäiku jätta ning auk täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles