Bussiinfosüsteem tuleb kooli algusega

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu bussipeatustesse mõeldud infotabloodest üks töötab Tartu linna ühistranspordi peaspetsialisti Madis Oona kabinetis, et oleks võimalik võrrelda, kas kuvatav teave on tõene ja langeb kokku tänavakaamera näidatava pildiga.
Tartu bussipeatustesse mõeldud infotabloodest üks töötab Tartu linna ühistranspordi peaspetsialisti Madis Oona kabinetis, et oleks võimalik võrrelda, kas kuvatav teave on tõene ja langeb kokku tänavakaamera näidatava pildiga. Foto: Margus Ansu

Kaks tähtaega on juba põrunud. Algul juunisse, siis augusti keskpaika määratud Tartu bussiinfosüsteemi valmimise tähtaeg ei pidanud vett, sest raskusi oli nii tarkvara kui tabloode tootmisega. Nädala pärast kukub uus tähtaeg.

Tartu abilinnapea Raimond Tamm ütles, et Tartusse loodav süsteem ei ole standardlahendus ja seetõttu on tulnud tarkvara arendamisel ette raskusi. 

Nagu Tartu ühistranspordi peaspetsialist Madis Oona selgitas, on loodetust kauem aega läinud ka bussipeatusesse paigaldatavate tabloode valmistamisega. Ligi pooled plaanitud 44 tabloost on Tartus kohal, aga päris kõiki ei ole süsteemi rajamise peatöövõtja G4S veel Volta Lumeni tehasest Oona teada kätte saanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles