Peavari triibulistele ja kolme jalaga kassidele

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasside Turvakodu vabatahtlik Edit Kauts julgustab inimesi võtma endale ka pelglikke kasse, sest nad kasvavad kodusoojuses sõbralikuks.
Kasside Turvakodu vabatahtlik Edit Kauts julgustab inimesi võtma endale ka pelglikke kasse, sest nad kasvavad kodusoojuses sõbralikuks. Foto: Karli Saul

Üha enam satub turvakodudesse kasse, kes visatakse tänavale siis, kui nad pole enam armsad kiisupojad ja hakkavad kodus pahandust tegema.

Igal suvel satuvad paljud suvilate ümbruses hüljatud kassid hoiupaika või turvakodusse. Lisaks suvilakasside probleemile on pead tõstmas laiem, kevadekasside mure.

Kuigi endiselt liigub suvilate lähikonnas palju hüljatud kasse, on MTÜ Kasside Turvakodu vabatahtliku Edit Kautsi sõnul uueks trendiks saamas kevadel tänavale sattuvad korterikiisud. «Ma nimetaks seda pigem kevadekasside probleemiks, kuna nad on kevadel ja suvel hästi pisikesed ja nunnud, nad võetakse nii suvilasse kui korterisse.

Kui nad on kolme-neljakuused, hakkavad rohkem kardinate küljes rippuma ja pahandust tegema, siis nad enam ei sobi korterisse,» kõneles Kauts. Seejärel jäetakse kassid metsa äärde, Tallinna linnapiirile või otse maja kõrvale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles