Keskerakond taotleb Palupera vallas kordusvalimisi

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskerakond taotleb riigikohtult Valgamaal Palupera valla teises jaoskonnas uute valimiste korraldamist, sest enamik sealseid hääletussedeleid tühistati.

Vastavalt riigikohtu äsjasele otsusele loeti kogu Palupera valla nimetatud jaoskonnas sedelid kehtetuks ja sealsetel inimestel puudus võimalus Euroopa Parlamendi valimistel ühelegi erakonnale või üksikkandidaadile oma häält anda, teatas partei.

«Praktiliselt kogu Palupera valla rahvas ei saanud võimalust Euroopa Parlamendi valimistel oma arvamust avaldada ning seega oleks õiglane korraldada seal uued valimised,» lausus Toobal. «Õigus Euroopa Parlamendi valimistel osaleda peab kehtima võrdselt kõigile Eesti Vabariigi kodanikele ning keegi ei tohiks jääda kohaliku valimiskomisjoni hooletuse tõttu ilma oma põhiseaduslikust õigusest.»

Toobali sõnul käis Palupera valla teises jaoskonnas valimas 145 inimest ning neist kehtivaks jäid ainult 8 inimese hääled.

Keskerakond palus varem riigkohtul tühistada Palupera vallas antud 137 hääletussedelit, sest neil puudus seaduses nõutud kaks pitsatit. Riigikohus tühistas oma eilses otsuses sedelid, kuid ei pidanud samas vajalikuks kordusvalimiste korraldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles