Priit Sibul ja Tõnu Viik: kui teeks õige panuse õpetaja isiksusele?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sibul.
Priit Sibul. Foto: Liis Treimann/Postimees

Lastega tegelevate inimeste palgad tuleks viia kiirendatud korras samale tasemele nagu on lääneriikides, kirjutavad riigikogu liige Priit Sibul (IRL) ja Tallinna Ülikooli professor Tõnu Viik.

Sellest on palju räägitud, et Eesti on tublisti arendanud läänelikke struktuure ja taristut, kuid pole seni veel suutnud seda tulemust inimeste heaolu tõusuks pöörata. Eesti on majandus-, eneseväljendus- ja internetivabaduse poolest koguni maailma enim arenenud riike, kuid rahulolu ja elurõõm on jäänud kasinaks. Poliitiline võõrandatus ja väljaränne on tõususirgel. Lähiajal kasvab hüppeliselt ülalpeetavate arv töötava inimese kohta.

Kuigi me oleme edukalt teostanud ülemineku ühest ühiskonnakorraldusest teise, on paraku tõsi ka see, et arenenud riikide hulgas on Eesti praegu üks kõige vaesemaid riike. Nüüd oleks vaja arendada poliitikat, mis tegeleks ülaltoodud väljakutsetega ja mille keskmes ei oleks enam formaalsed makrotasandi näitajad, vaid inimene: tema võimalus ennast Eestis teostada ja oma elust rõõmu tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles