Pettasaamist ennetab niiskuse mõõtmine

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti Küttepuu laos näitas niiskusemõõtja kuiva puidu niiskusesisalduseks 17,6 protsenti – hea tulemus.
Põhja-Eesti Küttepuu laos näitas niiskusemõõtja kuiva puidu niiskusesisalduseks 17,6 protsenti – hea tulemus. Foto: Toomas Tatar

Küttepuude turul tegutsevate petturite vältimiseks saab müüjalt nõuda kuiva puidu kvaliteedi kontrollimist ning mõõta ise üle kogused.

Kindlustamaks, et kuiva puu asemel ei määrita pähe toorest ehk märga puitu, tuleks selle niiskusesisaldus enne tehingut üle mõõta. «Ostes puitu nurgatagusest angaarist, peaks ostja nõudma puidu niiskussisalduse mõõtmist tema silme all,» soovitas ehituspoe Baumax juhatuse liige Jako Tsäko ja leidis, et seesugune mõõteriist peaks igal müügimehel käepärast olema. Ta kinnitas, et nemad mõõdavad pisteliselt ka oma tarnijate puidu niiskusesisaldust.

«Aastad on erinevad ja puu kuivab erineva kiirusega ning kontrollimise mõttes peaks niiskusemõõtja küttepuude müüjal kindlasti olema,» nõustus ka Põhja-Eesti Küttepuu OÜ müügijuht Antti Ööbik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles