Aaviksoo: eesti koolid on alati valmis vene õpilasi vastu võtma

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Liis Treimann/Postimees

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo kinnitas, et eesti koolid on alati valmis venekeelseid õpilasi vastu võtma ning ta ei tea juhtumit, kus koolid oleksid olnud selles küsimuses tõrjuvad.

Minister ütles ERRi venekeelsele uudisteportaalile, et valitsus võtab arvesse asjaolu, et siin räägib ligi 30 protsenti elanikkonnast vene keelt, vahendab ERR Uudised.

«Ehkki vene koolide arv, nagu ka eesti koolide oma, väheneb, siis põhikooli puhul olemasolev süsteem nähtavas tulevikus säilib ning mingeid kardinaalseid muudatusi ei planeerita,» rääkis minister.

Aaviksoo leiab, et praeguses olukorras ei ole mõtet kardinaalseid muudatusi teha, kuna muutused kulgevad aeglaselt, kestes mitu kümnendit.

«Ma ei tea eesti koolides kedagi, kes oleks selle vastu, et seal õpiksid mitte ainult eesti õpilased, aga ka venekeelsed ja teised rahvused,» ütles Aaviksoo ja rõhutas, et eesti koolil ei ole õigust oma last sinna õppima panna soovivale vene perekonnale ära öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles