Marko Kohv: Oa tänava sügisene tibu

Marko Kohv
, Tartu Ülikooli teadur, Oa 10c maja naaber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kohv
Marko Kohv Foto: Erakogu

Oa tänaval kevadel kärinaga lahvatanud järjekordne kinnisvaraarendusega seotud skandaal puudutas paljusid tartlasi. Enamikule jäi ilmselt ennekõike meelde kogu loo esimene osa, kus võõral maal loata puid maha võtnud ja maja vorminud jõmm vilistas enesekindlalt naabrite protestidele ning tegutses käsi laiutavate ametkondade nina all rahulikult edasi.

Platsile väledalt jõudnud abilinnapea tundis naabritele telekaamera ees kaasa ning lubas kiiresti korra majja lüüa, nagu heale linnaperemehele kohane.

Tinglikult võime seda osa nimetada naabrite omavaheliseks kakluseks, mida kõrvalt on teadupärast põnev vaadata. Linnavalitsuse soov kaamerate ees muskleid näidata aga vaibus, kui naabrid hakkasid hoopis huvi tundma kogu ehitise seaduslikkuse vastu – ei mäletanud keegi, et oleks enda naabrusesse säärase maja lubamiseks käe alla pannud, nagu linnas oleks kohane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles