Füsioterapeudid ootavad väheliikuvaid lapsi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Füsioterapeut Merle Leiner (vasakul) ja laste taastusraviarst Tiina Lind teavad Eesti terviseuuringutele viidates kinnitada, et ülekaalulisi lapsi on 7–18-aastaste kooliõpilaste seas Lõuna-Eesti maakondades keskmiselt 12 protsenti.
Füsioterapeut Merle Leiner (vasakul) ja laste taastusraviarst Tiina Lind teavad Eesti terviseuuringutele viidates kinnitada, et ülekaalulisi lapsi on 7–18-aastaste kooliõpilaste seas Lõuna-Eesti maakondades keskmiselt 12 protsenti. Foto: Anni Nöps

Septembri teises pooles loodavad füsioterapeudid Tartus tööle saada laste tervisekooli, mis pakub tegevust noorematele õpilastele, kes väga ei armasta liikuda või pole õiget treeningut veel leidnud.

Tervisekäitumist edendava ettevõtte Vireo juhil Merle Leineril hakkas laste tervisekooli idee idanema kevadel, kui ta kohtus lastekliiniku taastusraviarsti Tiina Linnuga ning neil tuli jutuks see, et ülekaalulised lapsed ja nende pered jäävad sageli oma murega üksi.

Pärast arstivisiiti ja -nõustamist on neil raske leida treeningut, kus nad püsiksid teiste kaaslastega samas tempos ning täidaksid treeningülesandeid mõnu ja naudinguga. Neil lastel kipub olema madal enesehinnang, sest nad tunnevad, et ei ole piisavalt kiired ja osavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles