Koolikaupade müük käib täistuuridel

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kaubamajas koolikaupu varunud Siiri Silem koos tütre Gretega ostab vajaminevaid asju mitmes osas suve jooksul, et vältida korraga suuremat väljaminekut.
Tallinna kaubamajas koolikaupu varunud Siiri Silem koos tütre Gretega ostab vajaminevaid asju mitmes osas suve jooksul, et vältida korraga suuremat väljaminekut. Foto: Toomas Huik

Kolmveerand aastas müüdavatest vihikutest läheb kaubaks augustis ja septembris, kuid agaramad vanemad hakkavad lastele asju varuma juba suve keskpaigas.

Kuigi tänapäeval jagub koolitarbeid poeriiulitele aasta ringi, armastavad Eesti lapsevanemad varuda koolikaupu vahetult enne septembri algust.

«Meie ostame kooliasjad enne 1. septembrit ära. Kui midagi jääb puudu, siis saab hiljem juurde osta,» rääkis Tallinna kaubamaja koolilaadal sisseoste teinud Birgit Reili (23). Tema sõbranna Sandra Marnati (25) sõnul on enne kooliaasta algust kaupade valik rikkalikum. Pealegi on selleks ajaks vanematel käes koolist saadetud vajalike asjade nimekiri. Mõlemad naised kinnitasid, et koolitarbeid ostes nad hinda ei jälgi. «Kõigi kooliks vajalike riiete peale kulub märksa enam raha, aga vihikud ja pliiatsid suuremat pauku rahakotile ei pane,» sõnas Marnat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles