Septembrist saab liinibussiga Tallinnast Peetrile ja Rohuneemele

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaa ühistranspordikeskuse sõitjateveo spetsialisti Kadri Krooni kinnitusel ei muuda uute rongide kasutuselevõtt ja sõidugraafikute tihendamine raudteel bussiliiklust Harjumaal hõredamaks, vaid vastupidi, bussiliine tuleb hoopis juurde. 1. septembrist avatakse kaks uut liini: Tallinn – Peetri alevik – Tallinn ja Tallinn–Rohuneeme–Tallinn.

«Seni teenindas Peetri alevikku ainult kommertsliin, nüüd avame ka avaliku maakonnaliini,» märkis Krooni Harju Elule antud intervjuus. Buss hakkab sõitma tööpäevadel 20 korda kesklinna kaudu Peetri alevikku ja tagasi

Rohuneeme liini avamisega soovitakse muuta mugavamaks Viimsi valla elanike elu. «Seni said sõitjad Tallinna bussidega Viimsi keskusesse gümnaasiumi juurde, edasi toimetas kaugema kandi elanikke juba valla transport. Nii pidid sõitjad pahatihti sõitma ümberistumisega Viimsist Tallinna ja tagasi koju. Et bussisõitjate elu lihtsamaks teha, hakkabki buss Rohuneemest, päris Viimsi poolsaare tipust, sõitma Tallinna kesklinna, lõpp-peatusega Balti jaamas,» selgitas Krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles