Personalikriis võib avada meditsiinierialade uksed

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeerium seadis eesmärgi, et juba 2018. aasta lõpuks valmiksid esimesed 15 esmatasandi tervisekeskust.
Sotsiaalministeerium seadis eesmärgi, et juba 2018. aasta lõpuks valmiksid esimesed 15 esmatasandi tervisekeskust. Foto: Toomas Huik

Minister Taavi Rõivas käis välja kava suurendada järgmistel aastatel vastuvõttu kõrgkoolides arsti ja medõdede erialal.

Haridus- ja teadusministeeriumile saadetud ettepanekus panevad sotsiaalminister Rõivas ja tervishoiukõrgkoolid ette, et vastuvõtt arsti erialale võiks kasvada sammhaaval praeguselt 144 tudengilt 2018. aastaks 200 tudengile aastas. Õendus- ja ämmaemandaõppe esmakursuslaste arv aga veel kiiremini: kolme aastaga praeguselt 240-lt 465ni. Peaasjalikult puudutaks muudatused vastuvõttu Tartu Ülikooli arstiteaduse erialale ning Tartu ja Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli.

Ettepaneku taga on tõdemus, et kui vastuvõtt ei kasva, siis ei jää Eestisse peagi piisavalt meditsiinitöötajaid. Kuigi Tartu Ülikooli teadlaste analüüs näinuks ette veelgi suuremat õendusõppe tudengite pealekasvu, seab piiri ette koolide ja haiglate võimekus noori koolitada ning praegused arvud on tasakaalupunkt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles