Tanel Terase: apteeker kui mitte-tervishoiutöötaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Terase
Tanel Terase Foto: SCANPIX

Eesti Apteekide Ühenduse juhatuse liige Tanel Terase kirjutab, et patsiendiõiguste direktiivi ülevõtmise eelnõus ei määratleta apteekreid tervishoiutöötajatena, vaid «teenuse osutamisel osalejana» ning see tekitab absurdse olukorra.

iirustamine tingib pea alati suuremaid või väiksemaid prohmakaid, eriti nii keeruka ja süstemaatiliselt seotud valdkonna reguleerimisel, nagu seda on tervishoid. Nii ongi juhtunud, et sotsiaalministeeriumis ette valmistatud patsiendiõiguste direktiivi ülevõtmise eelnõu sisu ei ole apteegiteenuse puhul direktiivi nõuetega kooskõlas. Tulemuseks on veider kokteil, mis Eesti õigussüsteemi kuidagi ei sobi ega vasta ka elanike vajadustele.

Direktiiv peab olema üle võetud 25. oktoobriks. Kahjuks on menetlemine toimunud kiirustades ning ebapiisava ajavaruga. Üldjuhul peab valitsus esitama eelnõu riigikogule kuus kuud enne ettenähtud lõpptähtaega. Praeguse seisuga ei ole aga eelnõu veel riigikogusse jõudnud ning eelnõu tähtaegne vastuvõtmine ei ole riigikogu töögraafikut arvestades isegi teoreetiliselt võimalik. Seetõttu tuleks panustada eelnõu sisulisse kvaliteeti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles