Tokerjad Anija augustiöö mustas kastis

, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tokerjad», teatraalne maagiline realism me oma rahva elust ja saatusest. Näotud karistussalklased on saadetud    maale korda looma.
«Tokerjad», teatraalne maagiline realism me oma rahva elust ja saatusest. Näotud karistussalklased on saadetud maale korda looma. Foto: Jaanus Laagriküll

Harjumaal Anija mõisas mängitakse pööramängu – nii sünnib totaalne teater, argipäeva atmosfääri ei ole.

See on maagiline realism. Eestlaste lugu, mis hõlmab maailmaruumi. («Tokerjad» on teatraalne maagiline realism me oma elust.)

Ümmargune lava tamme­tsõõris osutub pöördlavaks. Ma ei saa lahti mõttest, miks naislavastajad lasid sellel pargilaval liikuda vaid ühes suunas – vastupäeva. Eesti kottpime augustiöö on äkki teatri must kast (black box), kus erinevad inimesed, teatrikeeled, mõtted ja tegevused piltideks vormistuvad. Ses loos on panoraammaale, graafikat, vinjette, hieroglüüfegi ... Musta kasti abil kaotavad mustkunstnikud vahel asju ja inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles