Ida-Virumaa saab suletud Palo büroo asemele kultuuriministri esindaja

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsetele Eesti kodanikele antavad meened.
Vastsetele Eesti kodanikele antavad meened. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Enne jaanipäeva kaotati rahvastikuministri büroo Ida-Virumaa esindaja koht, kuid selle asemele tuleb sügisest kultuuriministeeriumi esindus.

Et integratsioonipoliitika on rahvastikuministri büroo sulgemise tõttu nüüdsest kultuuriministeeriumi pärusmaa, hakkab maakonnas nende küsimustega tegelema kultuuriministri Ida-Viru esindaja, kirjutab Põhjarannik.

Kultuuriministeeriumi asekantsler Anne-Ly Reimaa sõnul pole kultuuriministri Ida-Viru esindaja ülesanded veel päris täpselt läbi räägitud, aga ilmselt tuleb tööpõld senisest laiem, sest ta võiks koordineerida ka kultuuriasju.

«Tähtis on, et riik oleks kohapeal rohkem nähtav,» lisas Reimaa.

Esindus hakkab tööle Ida-Viru maavalitsuses, kus tegutses ka rahvastikuministri esindaja. Sobiv töötaja loodetakse leida hiljemalt septembri esimesel nädalal.

Rahvastikuminister Urve Palo vabastati ametist mai lõpus ja uute samasuguste ülesannetega ministrit ametisse ei nimetata. Valitsus otsustas jagada rahvastikuministri ülesanded peale kultuuriministeeriumi veel kolme ministeeriumi vahel.

Rahvastikupoliitikaga seotud ülesanded anti üle sotsiaalministeeriumile, väljaspool Eestit elavate rahvuskaaslaste küsimustega hakkab tegelema haridus- ja teadusministeerium ning represseeritute teemaga regionaalminister, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles