Skulptuur tõmbab majale pilke

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Mikofi skulptuuri «Maanaised» vahatas eile kujur Bruno Kadak (vasakult). Vahatamata kohti otsis Tartu kunstimuuseumi skulptuurikogu hoidja ja skulptor Ahti Seppet, kes tuli mõttele paigaldada see teos viltuse maja ette. Skulptuur avatakse pidulikult täna kell 12.
Mare Mikofi skulptuuri «Maanaised» vahatas eile kujur Bruno Kadak (vasakult). Vahatamata kohti otsis Tartu kunstimuuseumi skulptuurikogu hoidja ja skulptor Ahti Seppet, kes tuli mõttele paigaldada see teos viltuse maja ette. Skulptuur avatakse pidulikult täna kell 12. Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäeval võttis Tartu raeplatsil viltuse maja ees koha sisse Mare Mikofi skulptuur «Maanaised», mis valmis 1970. aastatel ja oli seni hoiul muuseumi Vallikraavi tänava hoones.

Eile askeldasid kolleegi töö juures kaks skulptorit, Bruno Kadak ja Ahti Seppet. Viimane on ühtlasi Tartu kunstimuuseumi skulptuurikogu hoidja, kes on käinud päevast päeva ametis kunstimuuseumi Vallikraavi tänava hoones.

Päevast päeva ja aastast aastasse jäi talle ka silma Mikofi skulptuur «Maanaised». See seisis ukse kõrval ja oli avalikkuse pilgu alt ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles