Mida pakuvad Tallinna kesklinna söögikohad 1 euro eest?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinnas leidub lähemal tutvumisel kümneid ja kümneid kohti, kus on võimalik üsna väikese raha eest kõht täis saada. Enamikus neis on argipäeviti sooduspakkumiste ajavahemikud.

Üks odavuse mõttes silmapaistvaid lõunamenüüsid on kahtlemata vanalinnas asuvas Karja-Keldris. Päevasupi saab kätte üksnes 1,30 eest, komplektlõuna supp ja praad kergendab kukrut vaid 3,60 võrra, mis tähendab, et toidu koguse ja hinna suhe teeb sellest ühe odavama, vähemasti vanalinnas.

Madalate hindadega paistab silma ka Butterfly lounge, kus päevapraad jääb olenevalt nädalapäevast 3-4 euro kanti.

Tõsi, 1 euro eest ei leidnud me menüüsid lapates suurt midagi peale vee (mis mõnes kohas ka tasuta toidu kõrvale käib) või lisandi praele. Küll aga võimaldavad mõned Tallinna kiirtoidukohad üheeuroseid oste.

Estonia puiestee ja Tatari tänava nurgal paiknev legendaarsest kiirtoiduputkast Söögiplats saab 1 euro eest nii mõndagi. Valikus on üheeurone kalapala, 80 senti maksev grillvorst, viiner, mille eest tuleb väja käia 40 senti, šnitsel, mis üksi maksab 60 senti. Toorsalati saab 55 sendi eest. Menüüs leidub ka puljong, mille hinnaks on 50 senti - ühe euro eest saaks juba kaks. Ühe pannkoogi eest tuleb välja käia aga üksnes 70 senti.

Narva maanteel asuv kiirtoidukoht Kana süüa 1 euro eest ei paku. Küll aga on sealt võimalik soetada ühe euro eest energiajooke ja karastusjooke.

Tallinna Ülikooli üliõpilaste meeliskohas Lost Continendis saab soodsaid lõunaid küll. Ka pakutakse seal vaid ühe euro eest friikartuleid. Sama raha eest saab kätte näiteks ka tee või siis karastusjoogi.

Balti jaamas asuv Estburger oma menüüga teistest kiirtoidukohtadest palju odavam pole. Lisandite alt leiab aga grill-liha, mille tüki hinnaks on 1 euro. Ka kannukohv on Estburgeris samas hinnaklassis.

Jaamahoones paiknev kohvik-söökla pakub pirukaid ja pannkooke, mis jäävad hinnalt kõik alla euro. Ka mõne joogi saab euro eest kätte.

Kindlasti on odavaid söögikohti Tallinna kesklinnas veel ja veel. Hea lugeja - anna kommentaariumis teada, milline on sinu hinnangul pealinna kõige odavam toidukoht?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles