EBS astus 25-kordse õppehoone ehitamises sammukese edasi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EBS.
EBS. Foto: Andres Raudjalg / Äripäev

EBS Campus OÜ viis edukalt läbi ideekonkursi EBSi A. Lauteri 3 kinnistule määratud ehitusõiguse ulatuse ja hoonestusala kuju täpsustamiseks ning planeeritava kõrghoone projekteerimiseks ja arhitektuurinõuete määramiseks. Konkursi korraldas Tallinna linnavalitsus Maakri kõrghoonete kvartalis algatatud A. Lauteri 3 detailplaneeringu eskiisi raames.

EBSi asutaja Madis Habakuke sõnul tuleb planeeritavasse EBSi uude 25-korruselisse hoonesse lisaks ülikooli ruumidele ja auditooriumitele ka hostel kohalike ja välisüliõpilaste majutamiseks. Ideekonkursi tulemus kinnitas, et kõik eeldused kaasaegse õppe- ja majutuskompleksi planeerimise ja projekteerimise protsessi aktiivseks jätkamiseks on EBSil olemas.

Konkursil osales 3 arhitektuuribürood. Žürii, mille koosseisu kuulusid lisaks EBSi esindajatele arhitektid Ike Volkov ja Martti Preem ning Tallinna linnaplaneerimise ameti esindajad Jaak-Adam Looveer ning Arvo Rikkinen, hindas igakülgselt võistlustöödes esitatud linnaehituslikke analüüse ja arhitektuurseid lahendusi. Töödes esitatud ideid võetakse edasises planeerimisprotsessis arvesse.

Ideekonkursil on oluline osa detailplaneeringu menetlemise protsessis, see annab ideid, näitab kätte liikumissuunad ja pidepunktid hoone edasisel planeerimisel.

EBSi A. Lauteri 3 detailplaneeringu koostamise eesmärk on määrata ehitusõigus praeguse koolihoone rekonstrueerimiseks ning kuni 25 maapealse ja kuni kolme maa-aluse korrusega õppe-, büroo- ja eluruumidega juurdeehituse rajamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles