Ekspert: suurkooli kokakonkursiga rikutakse põhiseadust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadi Viik
Kadi Viik Foto: Liis Treimann

Tallinna Gustav Adolfi Gümnaasiumi (GAG) kokakonkursi puhul on lisaks soolisele diskrimineerimisele tegu ka vanuselise diskrimineerimisega ning konkursitingimustega rikutakse põhiseadust, leiab Eesti Inimõiguste Keskuse võrdse kohtlemise ekspert Kadi Viik.

GAG otsib ajakirjanduses avaldatud töökuulutusega Jamie Oliveri-tüüpi peakokk-arendajat ning kuulutusest ilmneb, et konkurss on mõeldud noortele julgetele ja ambitsioonikatele meestele, vahendab ERR Uudised.

Kadi Viik leiab, et tegemist on otsese soolise diskrimineerimisega, kuna otsitakse meest ametisse, kus sugu ei oma tähtsust, samuti toimub tema sõnul ka otsene vanuseline diskrimineerimine, kuna soovitakse leida noort inimest ametisse, kus vanus ei oma tähtsust.

«Korraga on rikutud nii Eesti Vabariigi põhiseadust, soolise võrdõiguslikkuse seadust kui võrdse kohtlemise seadust,» rõhutas Viik.

Ta selgitas, et Eestis kehtivad seadused lubavad erandeid teha siis, kui sugu on oluline või määrav kutsenõue (näiteks näitleja või isikliku hooldaja puhul), kuid kooli peakoka ameti puhul sugu tähtsust ei oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles