Rahvarinde etendus sulgeb reedel autoliikluseks Kaarli puiestee

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvarinde korraldatud kohtumine NLKP XIX konverentsi delegaatidega 17. juunil 1988, millest kujunes suur manifestatsioon. Loosung kõneleb enda eest.
Rahvarinde korraldatud kohtumine NLKP XIX konverentsi delegaatidega 17. juunil 1988, millest kujunes suur manifestatsioon. Loosung kõneleb enda eest. Foto: www.rahvarinne.ee

Tallinna linnavalitsus lubas seoses suurejoonelise vabaõhuetenduse toimumisega sulgeda sel reedel liikluseks Kaarli puiestee, mis jääb avatuks üksnes ühistranspordile. Reede, 30. augusti õhtul etendub Vabaduse väljakul kontsertetendus «Rahva aasta», mis on pühendatud Rahvarinde ja Laulvale revolutsiooni 25. aastapäevale ning eelkõige rahvale, tänu kellele see võimalikuks sai, teatas Raepress.

Kontsertetendus «Rahva aasta» põimib kokku eelnevalt spetsiaalselt selleks ürituseks lavastatud, tõestisündinud lugudel lühifilmid, mis aeg-ajalt lähevad sujuvalt üle otse-stseenideks laval ja Vabaduse väljakul ning mille vahele kõlavad 1988. aastast tuttavad isamaalised laulud noorte artistide esituses ja uutes värsketes seadetes. Esitusele tulevad muuhulgas ka kõik Alo Mattiiseni viis isamaalist laulu, mis saavad esimest korda täismõõdus ja võimsad sümfooniaorkestri seaded.

Ühtlasi vabastas linnavalitsus ürituse korraldaja teede ja tänavate sulgemise maksust. Tallinna Kultuuriväärtuste Amet peab tähistama suletava ala liiklusmärkide ja liikluskorraldusvahenditega ning ärajäävatesse ühistranspordipeatustesse vastava info paigaldama. Ühtlasi tellib ürituse korraldaja ka liikluse reguleerimise teenuse ning tagab elanike ja asutuste juurdepääsu liikluseks suletud piirkonda.

Kaarli puiestee on liiklusele suletud reedel, 30 augustil kella 19.30-st kuni kella 22.30-ni. Etendus algab kell 20.30. Kaarli puiestee sulgemine kontsertetenduse läbiviimise ajaks on vajalik selleks, et liiklusmüra ei häiriks kontsertürituse läbiviimist.
Juba 25. augustil hakati Vabaduse väljakule püstitama spetsiaalselt selle etenduse jaoks loodud unikaalset peegeldetailidest lava. Lava peegelpindadelt paistab vastu väljakule kogunenud publik, kes seeläbi on samuti haaratud tegevustesse laval ja muutub samuti osaliseks kontsertetenduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles