Täna ilmus ajalehe Videvik viimane number

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videviku koduleht
Videviku koduleht Foto: videvik.ee

Rohkem kui 20 aastat ilmunud eakatele suunatud ajaleht Videvik avaldas täna viimase numbri, kuid lehe vanemtoimetaja sõnul paistis lõpp juba käesoleva aasta alguses.

«Selle aasta alguses vaatasime rahasid, et kui palju kulub trükkimisele ning saime aru, et peame pool aastat vastu,» ütles Videviku vanemtoimetaja Asse Soomets. «Ants (peatoimetaja – toim.) hakkas oma isiklikult arvelt augustis veidikene toetama.»

Soometsa sõnul oli ajalehel umbes 1300 tellijat, kuid püsimajäämiseks oleks vähemalt kaks korda rohkem vaja olnud. Ta märkis ka, et hoodekodudele anti lehti tasuta.

Toimetaja lausus, et ajalehes töötas kuus inimest, kellest pooled jäävad nüüd pensionile, nende hulgas peatoimetaja Ants Tamme, ning ülejäänud otsivad tööd.

Peatoimetaja viimases pöördumises lugejate poole kirjutas ta: «Taotlesime taas rahatoetust nii Kultuurkapitalilt kui ka Hasartmängumaksu Nõukogult, kuid paraku tulemusteta. Südamlik tänu kõigile Videviku lugejatele ja kaastöölistele.»

1990. aastal asutatud ajaleht ilmus kord nädalas ning kajastas sotsiaalprobleeme, kultuurisündmusi ja poliitikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles