Ka lasteaedadesse jõuavad haridustehnoloogid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Algavast õppeaastast asub Tallinna Ülikooli Pedagoogiline Seminaris õppima esimene lend haridustehnoloogi õppesuunaga lasteaiaõpetajaid, kes aitavad kaasa kaasaegse õppimise jõudmisele lasteaedadesse.

«Meie suureks rõõmuks võib öelda, et haridustehnoloogi õppesuunale ei tulnud tudengikandidaate sugugi meelitada – õppekohad täitusid lausa konkursiga,» ütles Tallinna Ülikooli kasvatusteaduste instituudi direktor Kristi Vinter portaalile Koolielu.

Teistest alushariduse pedagoogika tudengitest eristab uuel õppesuunal õppijaid see, et nad läbivad 48 ainepunkti ulatuses aineid, mis toetavad haridustehnoloogiliste oskuste kujunemist, muuhulgas meediakasvatust alushariduses, IKT-põhiseid mänge, informaatika didaktikat, animatsioonide loomist ja kasutamist lasteaia õppeprotsessis, haridustehnoloogilist meeskonnatööd ja nõustamist, IKT juhtimist koolieelses lasteasutuses jne.

Õppesuuna lõpetajalt oodatakse seda, et ta oma igapäevase lasteaiaõpetaja töö kõrvalt suudaks ja sooviks aidata, nõustada ja toetada oma kolleege lasteaias, algatada ja koordineerida meediaprojekte ning innustada õpetajaid õppeprotsessi kaasaegsete ja vahvate digitaaltehnoloogia võimalustega rikastama.

Kindlasti peaks õppesuuna lõpetajal olema soov ja huvi uusimate tehnoloogiliste võimalustega kursisolemiseks ning valmisolek ka lastevanemate juhendamiseks ja suunamiseks. 

Täpsemalt loe portaalist Koolielu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles