Tallinnas alustab tegevust Kaarli kool

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõikustänupüha laat Kaarli kiriku esisel platsil.
Lõikustänupüha laat Kaarli kiriku esisel platsil. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

1. septembril kell 10 toimub Tallinna Kaarli kirikus pidulik aktus-jumalateenistus vastloodud Kaarli Kooli esimese õppeaasta alguse puhul. Senini Kaarli koguduse lasteaiana tuntud haridusasutus on nüüdsest lasteaed-põhikool ja saadab koos kogudusega kooliteele esimesed 20 õpilast. Igal järgneval aastal võetakse vastu uus esimene klass kuni kool kasvab välja täiemahuliseks põhikooliks.

Tänavu juunis andis Haridus- ja Teadusministeerium välja koolitusloa Kaarli koolile, mis nüüdsest hõlmab nii lasteaeda kui põhikooli. Kaarli kool (Kaarli koguduse lasteaed-põhikool) on kristlikule maailmavaatele toetuv erakool, mis on avatud kõigile peredele koguduslikust kuuluvusest sõltumata. «Kooli eesmärgiks on olla sellise väärtuskeskkonna kandja, mis kujundab noore inimese elutervet suhet teda ümbritsevasse ja iseendasse. Lisaks teadmistele ja oskustele loob kool pinnase lapse väärtushinnangute kujunemiseks», ütles kooli direktor Signe Aus.

Lasteaia ja kooli ajalugu läheb tagasi 19. sajandisse, mil Johann Heinrich Brasche eestvedamisel saadi Tallinna linnalt maja Liivalaia tänavale, kus 1880. aastal avati Väikeste Laste Hoid. Selts töötas 60 aastat, kuni nõukogude võim selle sulges. 1918. aastal kutsuti ellu Kaarli Eragümnaasium, kus väärtustatud olid kristlik kasvatus ja üldhumaansed põhimõtted. Seegi kool sai tegutseda kuni 1940. aastani.

Kaarli kooli tegutsemise alguseks on 1995. aasta, mil koguduse juurde loodi Kaarli koguduse lasteaed esialgu kolm korda nädalas koos käinud kooliks ettevalmistava rühmaga. Viieteistkümne aasta jooksul areneti täiemahuliseks 5-rühmaliseks lasteaiaks, kus saavad käia lapsed 1,5–7 eluaastani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles