Tarkusepäev kutsub kesklinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM1:LIIKLUSVIKTORIIN, PAEKAARE GÜMNAASIUM :TALLINN, EESTI, 17MAY13
Paekaare Gümnaasiumis võistlesid   7 kooli võistkonnad liiklusviktoriinis, milles olid nii teoreetilised kui ka praktilised küsimused. Osalesid Lasnamäe Vene Gümnaasium; Juudi Kool, Läänemere Gümnaasium, Mahtra Gümnaasium, Pae Gümnaasium, Paekaare Gümnaasium ja Lasnamäe Põhikool. Pildil hetk võistluselt
pl/FOTO PEETER LANGOVITS/ POSTIMEES
TLNPM1:LIIKLUSVIKTORIIN, PAEKAARE GÜMNAASIUM :TALLINN, EESTI, 17MAY13 Paekaare Gümnaasiumis võistlesid 7 kooli võistkonnad liiklusviktoriinis, milles olid nii teoreetilised kui ka praktilised küsimused. Osalesid Lasnamäe Vene Gümnaasium; Juudi Kool, Läänemere Gümnaasium, Mahtra Gümnaasium, Pae Gümnaasium, Paekaare Gümnaasium ja Lasnamäe Põhikool. Pildil hetk võistluselt pl/FOTO PEETER LANGOVITS/ POSTIMEES Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Pühapäeval oodatakse kõiki lapsi ja noori Tartu kesklinna tarkusepäevale, et süüa pannkooke, veeta lõbusalt aega ja uurida vaba aja veetmise võimaluste kohta.


Lille maja noortekeskuse eestvedamisel korraldatud päeval «Targaks Tartus» tulevad välja peaaegu kõik Tartus tegelevad huvikoolid ja klubid, et kohe aasta alguses lastele ja vanematele näidata, mille kõigega saab siin vaba aega täita. Paljud neist astuvad ka kaubamaja juures lavale.

Sel aastal ei tehta küll ülipikka tarkusetorti, kuid see-eest saab igaüks ise endale pannkooki küpsetada.

Käimas on aardejaht-õnneloos, milles osalemiseks peab kaasa tegema töötubades. Sel aastal saab aga aidata luua ka suurt kunstiprojekti. Nimelt on Küüni tänaval juba sündimas suur labürint, millest 1. septembri pärastlõunaks kujuneb näitus.

Selle sisse pannakse igasugused kunstiteosed, mis on valminud just töötubades. Igaüks neist on justkui osa entsüklopeediast ja kirjeldab üht Tartu tuntud objekti või midagi siin väga tavalist.
Näiteks on Lille maja kodulehelt leitavas Tartu entsüklopeedias kirjas Kaarsild, hakid, loomemajanduskeskus, jalgratas ja ka kõigil kohalikel üritustel alati kohal olev aktiivne kodanik Jaan Muna.

Millised kõigist seal välja toodud nimetustest skulptuuri, pildi või installatsioonina labürinti jõuavad, saab igaüks vaatamas käia veel terve järgmise nädala.
 

Kas teate?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles