Kanter kerkis taas Teemantliiga parimaks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: SCANPIX

Tänavu Moskvas toimunud kergejõustiku MMil kettaheites pronksmedali võitnud ja seejärel tulemuse üle pettumust väljendanud Gerd Kanter näitas eile, et teda on veel vara maha kanda. Kanter heitis Zürichis Teemantliiga etapil kolmandas voorus hooaja tippmargi 67.02, kerkis vahetus konkurentsis kõikide maailma tippudega võistluse võitjaks ning boonusena ka teist hooaega järjest sarja üldvõitjaks.

«Pärast MMi sain ennast natuke maha laadida ja treeningrütmi sisse minna. Sellist tulemust ma isegi ootasin. Arvan, et see oli tore positiivne üllatus kõigi jaoks,» rõõmustas Kanter pärast eilset võitu. «Võistlus oli lõpuni pingeline ja lootsin ka ise tulemusele veel lisa, aga seda siiski ei tulnud.»

Enne eilset etappi oli Kanter Teemantliiga üldarvestuses kolmas, kuid viimasel osavõistlusel jagati topeltpunkte ja seni esikohta hoidnud Piotr Malachowski piirdus 63.70 ja seitsmenda kohaga – see mängis trumbid kätte eestlasele, kes kogus sarja võitjana kokkuvõttes 16 punkti, Malachowski arvele jäi teisena 14 silma.

Eilne esikoht oli Kanterile seda magusam, et ta suutis alistada ka sakslase Robert Hartingu, kellest tema jaks käis viimati üle 2010. aasta suvel Roomas. Seejärel jäi Harting nendevahelistes duellides peale 16 korda järjest. Eile saavutas Harting tulemusega 66.83 teise koha ja sarja üldarvestuses sai ta 12 punktiga kolmanda koha.

«Selles mõttes oli tegemist võistlusega, kus oli asju, mida pole ammu juhtunud – õnnestus vahetus konkurentsis kõiki suuri rivaale võita ja see on hingele hea palsam,» sõnas Kanter. «Tundub, et Malachowski ei suutnud pingelises võistluses oma tehnikat kontrollida ja see sai talle saatuslikuks.»

Kettaheide

Zürichi etapp:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles