Politseinike ja päästjate palgakärbe jäi allkirjastamata

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Riki montaaž

Siseministeerium ning riigi- ja omavalitsusasutuste töötajate ametiühingute liit (ROTAL) ei allkirjastanud täna kokkulepet politseinike ja päästjate palgakärpeks, sest kahe punkti osas on pooled endiselt eri meelel.


Põhivaidlus käib politseinike miinimumpalga üle, mis on praegu 9000 krooni, kusjuures siseminister Marko Pomerants leiab, et see peab langema sarnaselt teistele politseinike palkadele 8 protsenti, kuid ROTAL sellega nõus ei ole, vahendab ERR Uudised rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

«Minister ütles välja, et asi on printsiibis ja printsiip on selline, et igal pool vähendatakse palka 8 protsenti,» sõnas ROTALi esimees Kalle Liivamägi, lisades, et neljapäevani võeti aeg maha ja seejärel vaadatakse, kuidas edasi minna.

Pomerants ütles, et tegelikult on palgakärbe võimalik ka kollektiivlepinguta ja toimub niikuinii.

Päästjate palga osas on Pomerantsi sõnul erimeelsus väiksem. «Üldine arusaam on, et mõistlik oleks töökohad säilitada,» rääkis minister, lisades, et see tähendab läbivat kaheksaprotsendist palgakärbet kõikides palgaastmetes.

Eri meelel on pooled vaid teise grupi komandopealike palkade ja lisatasude vähendamise osas, kusjuures Pomerantsi sõnul ei ole küsimus niivõrd rahaline, vaid selles, et korrastunud süsteemiga oleks kõikidel gruppidel palgavähendus 8 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles