Rahanappus tulekahjusid kustutamata ei jäta

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapõleng Vihterpalus..
Metsapõleng Vihterpalus.. Foto: Priit Simson.

Kuigi tänavu on kärbitud nii päästjate palku kui võimalikke lisatasusid, lubab päästeamet kõik kriisiolukorrad ja ka väiksemad tulekahjud ära lahendada.


Päästeameti pressiesindaja Rain Porsi väitel jääb operatiivtöö rahanappusest hoolimata endiseks. «Jätkatakse samasuguste jõududega. Metsatulekahjud ei jää kindlasti kustutamata.»

Tema sõnul on suuremate põlengute kustutamiseks raha küsitud valitsuse reservfondist ning tõenäoliselt tehakse seda ka tänavu.

Väiksemate õnnetustega kaasnevad lisakulud üritab amet omavahenditest korvata. «Töö kindlasti tegemata ei jää,» lisas Porss.

Tema sõnul kasutatakse Eestis välismaa eeskujul üha enam ka vabatahtlike abi.

Suuremate metsatulekahjude kustutamisel kutsutakse nimelt sageli appi ka need töötajad, kel on parajasti vabad päevad, makstes neile tehtud töö eest lisatasu. Taolisi tasusid on aga riigieelarve erinevate kokkutõmbamiste käigus kärbitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles