Risti elanikud vaidlevad Eleringiga kõrgepingeliini asukoha pärast

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgepingeliin.
Kõrgepingeliin. Foto: Peeter Langovits

Läänemaal Ristil võitlevad kohalikud elanikud selle eest, et Eleringi uus kõrgepingeliin ehitataks alevikust eemale säilitamaks elanikele oluline puhkeala ja kaunis park.

Riigile kuuluv elektrisüsteemihaldur Elering valmistab ette umbes 170 kilomeetri pikkuse kõrgepingeliini ehitust Harkust Sindini, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kui uus õhuliin rajataks vana õhuliini koridori, siis tuleks seda mõlemast küljest laiendada 40 meetri võrra, mis tähendab, et Risti elanike laululava ümbrus raiutaks puudeks paljaks.

Risti puhul pole oluline ainult see, et kaoks looduslikult kaunis park, puhkeala ja sportimispaik, suures osas kaoks ka heli- ja heitgaasibarjäär liiklustiheda Tallinna maantee ning aleviku vahel, mistõttu ütles sealne elanik Endel Jeeberg, et «Risti inimesed käärivad nagu herilasepesa».

Elanikele vastu tulles on Elering välja pakkunud kolm erinevat õhuliini koridori varianti, neist parimaks peetakse õhuliini koridori viimist üle Tallinna maantee rabasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles