Medalisõit peetakse Eesti purjetajateta

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak sõnas MMi eel, et tahab üle lüüa eelmise MMil saavutatud kaheksanda koha. Paraku see ebaõnnestus ja medalisõitu Karpak ei pääsenud.
Deniss Karpak sõnas MMi eel, et tahab üle lüüa eelmise MMil saavutatud kaheksanda koha. Paraku see ebaõnnestus ja medalisõitu Karpak ei pääsenud. Foto: Mihkel Maripuu

Kodusel MMil kindlustas tiitli juunioride klassi kuuluv brasiillane Jorge Zarif.

Tallinna lahel peetavatel Finn-klassi purjetamise maailmameistrivõistlustel valitses reedel nukker meeleolu: ilm oli hall ja vihmane ning vastavas tujus oli ka osa korraldustiimist – Eesti sportlaste kaks reedest sõitu ebaõnnestusid ning medalisõitu seetõttu asja polnud.


«Kui oled seal esiotsa lähedal juba mõnda aega olnud, siis ikka tahad võimalikult kõrget kohta, aga jäägem realistideks,» sõnas Eesti koondislane Lauri Väinsalu pärast seitsmendat võistlussõitu. «Kaks päeva läks vahepeal lörri, kui merele ei saanud, mina sellist juhtumit varasemast ei mäletagi ja eks see on üsna ebatavaline olukord. Aga igaüks püüdis sellest võimalikult hästi välja tulla, ja jumal tänatud, et tuul lõpuks ikka tuli.»

Kaks kehva ja üks hea sõit
Enne reedet oli Deniss Karpak 8. ja Väinsalu 11. kohal ehk mõlemal silme ees koht kümne seas ja medalisõit. Ent reedel peetud viiendas ja kuuendas sõidus läks halvasti nii Karpakil kui Väinsalul. Karpak sai vastavalt 60. ja 45. koha, Väinsalu 40. ja 30. koha ning üldarvestuses langesid nad 21. ja 23. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles