Toiduainetetööstus ei ole paha koll

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp näitab lipumärki, sellega tähistatud toote on loonud Eesti tootja, silmas pidades eestimaalaste maitse-eelistusi ja traditsioone.
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp näitab lipumärki, sellega tähistatud toote on loonud Eesti tootja, silmas pidades eestimaalaste maitse-eelistusi ja traditsioone. Foto: Toomas Huik

Sirje Potisepa sõnul on liialdatud jutt, et Eesti toit on pilgeni täis keemiat ja antibiootikume.
 

Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp tõdeb, et toidu ja toitumise kohta on hakanud kõlama palju spekulatsioone, mis tekitavad inimestes kahtlusi ja hirme.


Miks räägitakse mõne toiduaine kahjulikkusest ja hoiatatakse, et kodumaist valmistoitu süüa ei tohiks?

Selline hirmutamine on vastutustundetu. Need seisukohad muutuvad nagu mood. Piisab, kui meenutada jutte suhkrust ja suhkruasendajast, võist ja margariinist, lahjadest toodetest ja lisaainetest.

Hoogu sellele annavad uuringud, mis üritavad tõestada, et pole ainet ega tegevust, mis ei tekitaks vähki. Vahel jääb mulje, et elamine on tervisele kahjulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles