Uudiseid loomaaiast: lähenev sügis toob elevust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor isatiiger Pootsman
Noor isatiiger Pootsman Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Augusti lõpp kujunes loomaaias sündmusteküllaseks ja ka rõõmustavalt rahvarohkeks.

Loomaaia 74. sünnipäeva loodushariduspäev kutsus kohale enam kui 12 000 huvilist. Tänavuse Loomaaia Sõbra tiitli ja koos sellega Tauno Kangro valmistatud pronksist ilvesekuju viis koju jääkaru uue kodu projekti üks algatajatest Veronika Padar, kelle õhutusel on Tallinna erinevates hotellides, kinodes ja kaubanduskeskustes üles pandud annetuskastid, avatud tasulised toetusliinid ja laekuvad  annetused TLSS kontole.

Samal päeval viidi Hiiumaale loodusesse noor kõrvukräts, kes pesapojana loomaaeda toodi ja siin kenasti üles kasvas.

Lähenev sügis toob elevust kaugema kandi loomade ellu. Pesaehitusega on algust teinud Austraalia päritolu mustluiged. Ka mägi-nösuhaned, kes looduslikult Lõuna-Ameerikas Andide ligipääsmatutel märgaladel üle 3000 m kõrgusel elavad, on kurameerima hakanud. Ameerika piisoni pull Kortez aga piirab kindlameelselt esialgu veel kergelt vastu punnivat piisonilehma.

Lakkhundi perele avati kõrvalasuva suurema aediku värav ja kõik neli tundsid rõõmu uue territooriumi avastamisest.

Teisipäeval uinutati vanem buhhaara hirvepull, kes sarvede mahaajamise kihus aedikut lammutama kippus, ja saeti maha tema sarved. Noorem hirvepull, kes asja rahulikumalt võtab, saab oma uhkust veel mõnda aega kanda.

Nuubia kaljukitsede karjajuht uhke sarvekaarega Kroki oli vigastanud oma vasakut esijalga. Jäse pandi kipsi ja loom istub paranemiseni kitsemajakeses rahus ja vaikuses.

Neljapäeval loomaaias toimunud tiigriöö meelitas kohale ligi kuussada huvilist. Kohaletulnuil õnnestus esmakordselt näha noort isatiigrit Pootsmanit, kuulata Anne Saluneeme, Mati Kaalu ja Aleksei Turovski tiigrijutte ning nautida filme tiigriuurijatest ja Amuurimaa loodusest. Salaküttidevastase võitluse toetamiseks Kaug-Idas koguti annetustena pea 800 eurot.

Otsi hakkab kokku tõmbama laste loomaaed. Viimast korda saab oma sealsetele lemmikutele külla minna veel vaid täna.

 

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles