Segadus vihikuturul teeb lapsevanemate elu keeruliseks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kuna Eestis on korraga müügil kolmes formaadis vihikuid, siis on keeruline leida neile parajaid kaasi.

«Kilekaante möll hakkab peale pärast 1. septembrit,» rääkis BDP Eesti koolikaupade müügijuht Heiki Palm. Tema sõnul on Lääne-Euroopas kasutusel A5 formaadis vihikud. «Kui me murrame A4 paberilehe pooleks, siis saame A5. Lisaks on Eestis müügil pisut laiemad vihikud, mida samuti müüakse A5 või siis B5 nime all,» selgitas Palm.  

Aga et asi veel segasem oleks, on poodides kolmandaski suuruses niinimetatud Kohila tüüpi vihikud, mis on teistest veel suuremad. «Vihikukilesid Eestis ei tehta, neid tellitakse Ukrainast, Poolast või Saksamaalt ja tekib olukord, kus lääne stiilis vihikule on kile suur, aga Kohila vihikule ei pruugi ümber minna,» selgitas Palm. Kui kilekaaned on suured, siis võib OÜ Büroodisaini müügikonsultandi Ritta Mesikäpa sõnul abi olla vihikupaberi ümber panemisest, aga kitsaste vihikute puhul pole sellest abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles