USA lükkas rünnaku edasi

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel toimusid nii Türgis kui mitmel pool mujal maailmas USA sekkumist hukka mõistvad meeleavaldused.
Nädalavahetusel toimusid nii Türgis kui mitmel pool mujal maailmas USA sekkumist hukka mõistvad meeleavaldused. Foto: AP/Scanpix

USA presidendi otsus lasta sõjalise sekkumise üle otsustada Kongressil pahandab Süüria opositsiooni ja annab valitsusvägedele enesekindlaid argumente.

USA president Barack Obama teatas nädalavahetusel, et Ühendriigid on otsustanud anda Süüriale sõjalise löögi, ent soovivad sellele ka Kongressi toetust. President meenutas sealjuures, et talle jääb vajadusel siiski õigus rünnak korraldada ka juhul, kui Kongress seda heaks ei kiida. Süüria riiklik meedia kommenteeris otsust kui USA ajaloolise tagasitõmbumise algust ning Süüria asevälisministri Faisal Muqdadi hinnangul on Obama kõhklev ja segaduses.

«Ootasime, et see kõik läheb kiiremini ja löök tuleb kohe,» kommenteeris viivitust Süüria Rahvusliku Koalitsiooni esindaja Samir Nashar. Süüria peamise opositsioonirühmituse tippametnik väljendas Obama otsuse üle sügavat pettumust, ent avaldas lootust, et Kongress kiidab sekkumise heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles