Andres Mustonen tähistas Tallinnas sünnipäeva tipporkestri ja kaasteelistega

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval, 1. septembril 60-aastaseks saav dirigent ja viiuldaja, Hortus Musicuse looja Andres Mustonen tähistas sünnipäeva laupäeval ülesastumisega Estonia kontserdisaalis, kus ta juhatas Venemaa üht tipporkestrit Novaja Rossija. Kontsert avas ühtlasi ka Eesti Kontserdi uue hooaja.

Brahmsi ja Wagneri loomingu kõrval kõlas ka tänapäeva tuntud heliloojate muusika: Tallinna kontserdil jõuab kuulajate ette Sofia Gubaidulina teos «Ratsanik valgel hobusel» ning Eesti esiettekandes Gia Kantšeli «Lingering».

Tatari helilooja, kunagine Nõukogude Liidu esiavangardist Sofia Gubaidulina, kelle muusikat Mustonen mitmel pool maailmas esitanud on, saabus ka isiklikult teda õnnitlema, samuti saatis sooje õnnesoove kontserdilt tervislikel põhjustel viimasel hetkel eemale jäänud maailmakuulus Gruusia helilooja Gia Kantšeli.

Kontserdikülaliste seas olid nii kultuuriminister Rein Lang kui ka Riigikogu asespiiker Laine Randjärv, presidendipaar Arnold ja Ingrid Rüütel, helilooja Erkki-Sven Tüür, dirigent Eri Klas, maalikunstnik Jüri Arrak, kirjanik Leelo Tungal, juubilari klassivennad Rein Rannap ja Rene Eespere jpt. Kontserdile järgnes sünnipäevavastuvõtt Valges saalis, ei puudunud ka temaatiline tort.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles