Mäng, mida polnud võimalik kaotada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis murdis Bulgaaria vastupanu juba avaveerandil ja teenis tasuks pileti EM-finaalturniirile.
Eesti korvpallikoondis murdis Bulgaaria vastupanu juba avaveerandil ja teenis tasuks pileti EM-finaalturniirile. Foto: Andres Haabu

1993, 2001 – need on aastad, mil Eesti korvpallikoondis mängis EM-finaalturniiril. 2015 tuleb kolmas kord.

See oli hetk, millest nii kaua oli unistatud, ja seda osati nautida. Eesti korvpallikondis oli juba riietusruumi läinud, kuid Rocca al Mare suurhalli tribüünidele kogunenud 7500 inimest keeldusid lahkumast. «Eesti! Eesti! Eesti!» kõlas, kuni rahvuskangelaste staatusesse kerkinud korvpallurid tulid näitlejate kombel riietusruumist uuesti välja ja kogunesid meeletu kisa saatel keset väljakut. Hetk oli võimas! Nagu ka mäng ise – Eesti alistas EM-valikturniiri finaalis Bulgaaria 61:49 ja võitis pääsme 2015. aasta finaalturniirile. Eesti korvpalli ajalugu oli tehtud.

«Kodumäng… hakkasime kohe emotsiooni pealt vastaseid suruma, rünnakul panime aga need visked ära, mis esimeses mängus Bulgaarias mööda läksid,» lausus Eesti koondise peatreener Tiit Sokk. Kogenud mees püüdis emotsioone vaka alla hoida ja sõnas, et eileõhtune võit oli nagu võit ikka, kuid lisas kohe: «Kõik mehed teadsid selle mängu tähtsust ja olid end hästi üles häälestanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles