Raskused seljatanud tagasihoidlik brasiillane tõusis Tallinnas tšempioniks

Mariel Gregor
, Spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pieter Jan Postma korraldas pärast medalisõitu Jorge Zarifile (kollase särgiga) võidusupluse.
Pieter Jan Postma korraldas pärast medalisõitu Jorge Zarifile (kollase särgiga) võidusupluse. Foto: Andres Haabu

Suureks eeskujuks olnud isa kaotus innustas Tallinnas peetud Finn-klassi MMil triumfeerinud Jorge Zarifi purjetamises tippu pürgima.

«See võit kuulub suuresti mu isale, ta oli mu suurim iidol,» sõnas 20-aastane brasiillane pärast üllatuslikku tiitlivõitu Pirital. Zarifi isa oli samuti Finn-klassi purjetaja, kes osales kahtedel olümpiamängudel. Ta suri 2008. aastal, kui sai jõusaalis treenides infarkti. «2004. aastal toimus MM kodulinnas Rio de Janeiros ja isa võitis seal ühe sõidu. Sel hetkel teadsin, et tahan professionaalseks purjetajaks saada. Nüüd Tallinnas maailmameistriks tulles meenus mulle seesama hetk,» rääkis vaikne ja pigem omaette hoidev Zarif.

Värske maailmameistri hispaanlasest treeneri Rafael Trujillo sõnul on tema hoolealune vaatamata elu tagasilöökidele ja noorusele väga tasakaalukas sportlane. «Ta on palju läbi elanud, aga võib öelda, et vanemad on teda hästi kasvatanud. Oma noorusele vaatamata suudab Jorge kriitilistel hetkedel külma närvi säilitada ja ei lase end kõrvalistest teguritest häirida,» sõnas Ateena olümpial hõbeda võitnud ja ka MM-tiitlit omav Trujillo. «Tema perekond on sama tagasihoidlik kui ta ise. Jorge saatis siit emale Brasiiliasse sõnumi, et tuli maailmameistriks, mispeale ema küsis, kas juuniorite klassis. Saades vastuseks, et täiskasvamute seas, sõnas ema vaid – tubli poiss, head kojusõitu sulle,» rääkis Trujillo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles