Lavastuste valik tekitas ka tuliseid diskussioone

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali Draama ja ühtlasi lavastuskunstnike näituse «27» avamisel esitas Jan Uuspõld rollingute viisil, Ardo Ran Varrese seades ja Peeter Volkonski sõnastuses laulu sellest, et näitlejal jääb palju lavastusi vaatamata ja muudki tegemata, sest ta peab olema proovis. Liikumisrühma moodustasid Vanemuise tantsijad miimidena, kes olid enne seda avanud kõik näituse «27» soojakut. Neid vaatasid ja kuulasid sõnavõttudega esinenud kuraator Iir Hermeliin (vasakult), Tartu linnapea Urmas Kruuse, kultuuriminister Rein Lang  ja Draama peakorraldaja Margus Kasterpalu.
Festivali Draama ja ühtlasi lavastuskunstnike näituse «27» avamisel esitas Jan Uuspõld rollingute viisil, Ardo Ran Varrese seades ja Peeter Volkonski sõnastuses laulu sellest, et näitlejal jääb palju lavastusi vaatamata ja muudki tegemata, sest ta peab olema proovis. Liikumisrühma moodustasid Vanemuise tantsijad miimidena, kes olid enne seda avanud kõik näituse «27» soojakut. Neid vaatasid ja kuulasid sõnavõttudega esinenud kuraator Iir Hermeliin (vasakult), Tartu linnapea Urmas Kruuse, kultuuriminister Rein Lang ja Draama peakorraldaja Margus Kasterpalu. Foto: Margus Ansu

Mulluse festivali Draama lõpupeol oli möödunud vaid mõni minut teatrikunstnik Iir Hermeliini väljakuulutamisest 2013. aasta festivali kuraatorina, kui Tartu Postimees küsis temalt kaks küsimust. Nüüd on põhjust vastused üle vaadata.

Aasta tagasi ütles ta, et ei sea festivali kuraatorina fookusesse lavakujundust, vaid hea teatri. Päev enne tänavuse festivali avamist oli ta sama meelt. «Kindlasti ei saa lavakujundus olla iialgi fookuses,» ütles ta nüüd.

Draama 2013 põhiprogrammi koostamisel lubas ta aasta tagasi olla väga subjektiivne. Oma ülesandeks sõnastas ta toona ausa, väga täpse ja läbimõeldud valiku saamist, püüdes seda teha nagu lavastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles