Peep Pahv: kirutute ninanips

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Pahv
Peep Pahv Foto: Peeter Langovits

Ülemakstud mõttetud mehed. Põlvkond, kes tappis Eesti korvpalli. Beibed. Nii on varem iseloomustatud neid mehi, keda pühapäeva õhtul olnuks iga eestlane valmis rahvuskangelastena kätel kandma. Karmid hinnangud pärinevad rahvasuust, aga ka spetsialisti mainega inimeste väljaütlemistest. Ühe suve kaheksa mänguga sai negatiivne müüt murtud.

Tegelikult polegi õige nimetada EM-finaalturniirile pääsemist vaid selle suve võidukäiguks. Pöördeliseks hetkeks – kus vahepeal sügavasse mutta vajunud korvpall oli korraga taas midagi enamat kui lihtsalt käputäiele friikidele huvi pakkuv pallipatsutamine – võib pidada 2011. aasta hilissuve. Toona B-divisjonis madistanud meeskond heastas kolme mänguga eelmise aasta õudusunenägudena mõjunud kaotused ja selle kõige naelaks oli 6000 pealtvaataja ees saadud võit Hollandi üle. Juba siis oli Eesti korvpalli mudaliigasse viinud seltskonnas tunda värsket hingamist.

Eelmisel suvel näidati aga uut taset. Seda, et Eesti sattus valiksarjas hirmkõvasse alagruppi, võib pidada sportlikuks ebaõnneks. Meeskonda vedasid ikka needsamad palju nahutada saanud Kristjan Kangur, Janar Talts, Gregor Arbet. Ja kuigi «oleksid» ei maksa suurt midagi, on mõnus mõelda, et mängu poolest väärinuks Eesti juba siis pääsu finaalturniirile. Selle väite kinnituseks on ilusad võidud võõrsil Iisraeli ja kodus Serbia üle. Kuid surnud ring jättis meid homme Sloveenias algavalt turniirilt kõrvale. Vägisi sigines pähe mõte, et jälle sama põlvkonna taak…

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles