Riigimaanteed lühenevad 20 km võrra

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus maanteel.
Liiklus maanteel. Foto: Sille Annuk.

Majandusminister saatis kooskõlastusringile määruse eelnõu, mis vähendab riigimaanteede pikkust summaarselt enam kui 20 kilomeetri võrra.


Selline number tuleb mitme muudatuse kogusummana - nimelt on kavas lühendada kaheksat riigile kuuluvat teelõiku ja pikendada ühtteist lõiku.

Eelnõuga tehakse riigimaanteede nimekirjas muudatusi, mis on tingitud riigimaanteede võrgu korrigeerimisest seoses teede funktsioonide muutumise või ümberehitustega, seisab seletuskirjas.

Seoses muudatustega väheneb riigimaanteede üldpikkus 20,597 km võrra. Sellest põhimaanteede ja tugimaanteede üldpikkus ei muutu, kõrvalmaanteede üldpikkus väheneb 21,302 km võrra ning rampide ja ühendusteede üldpikkus suureneb 0,705 km võrra.

Mahukaim muudatus on Ida-Virumaal. Vastavalt Illuka ja Mäetaguse vallavolikogude taotlustele ja muudele otsustele-õigusaktidele on riigimaanteede nimekirjast kustutatud ja Illuka ning Mäetaguse valla kohalikeks teedeks tasuta üle antud kõrvalmaantee nr 13204 Pagari - Tarakuse - Illuka pikkusega 7,644 km. Sammu on põhjendatud sellega, et tee on kohaliku tee tunnustega.

Riigimaanteede uus kogupikkus on pärast eelnõu jõustumist 16 466,626 km.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles