Sõda maa all

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG avas hiljuti Ojamaa kaevanduse, kuid neile antud kaevandamisluba ei lase seda täisvõimsusel rakendada. Nii tulebki õlitööstusele toorainet osta Eesti Energialt.
VKG avas hiljuti Ojamaa kaevanduse, kuid neile antud kaevandamisluba ei lase seda täisvõimsusel rakendada. Nii tulebki õlitööstusele toorainet osta Eesti Energialt. Foto: Liis Treimann

Viru Keemia Grupp süüdistab Eesti Energiat turgu valitseva positsiooni kuritarvitamises.

Viru Keemia Grupp (VKG) sõlmis suvel Eesti Energiaga lepingu, millega viimane kohustub müüma põlevkivi hinnaga umbes 31 eurot tonn. VKG juhatuse esimehe Priit Rohumaa sõnul on hind aga vähemalt kolmandiku võrra kõrgem, kui peaks.

Kuna lõviosa põlevkivi kaevandamise õigusest on Eesti Energia käes, ei kehti selles valdkonnas Rohumaa hinnangul tavalised ärisuhted, kus müüja müüb ja ostja ostab. VKG leiab, et neile müüdava nn tükipõlevkivi hind võiks olla kõige rohkem poolteist korda kõrgem kivist, mille kaevandused müüvad elektrijaamadele. Kui Narva elektrijaamadele läheb peenem kivi 13 euroga tonni eest, siis järelikult oleks Eesti Energial õigus nende käest küsida umbes 20 eurot tonn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles