Advokaat: Tallinna linnavalitsuse teade taksopeatuste rendikonkursi kohta oli ennatlik

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksopeatus.
Taksopeatus. Foto: Peeter Langovits
MTÜ Eesti Taksojuhtide Liit juhatuse liiget Lembit Poolakut esindav vandeadvokaat Raul Ainla väidab, et Postimees.ee eilne teade selle kohta, et kohus lubas Tallinna linnavalitsusel taksopeatused välja üürida, on väär ning avalikkust eksitav. Postimees.ee avaldab Ainla kommentaari muutmata kujul.

Lembit Poolak pöördus oma põhiseaduslike õiguste kaitsmiseks kaebusega Tallinna Halduskohtusse Tallinna LV 27.05.2009.a korralduse tühistamiseks, millega Tallinn LV otsustas enampakkumise korras anda üürile kaks vanalinnas taastatavat taksopeatust. Kõnealused taksopeatused likvideeriti Tallinna Linnavalitsuse poolt 2006 aastal.

Tuleb märkida, et Poolaku kaebuse lahendus puudutab kõiki taksoveoloa alusel tegutsevaid Tallinna taksojuhte, kellel on seaduslik õigus kasutada kõiki Tallinna linnas asuvaid avalikke taksopeatusi.

Koos kaebusega esitas Lembit Poolak esialgse õiguskaitse taotluse, milles palus keelata enampakkumise läbiviimine kuni haldusasja menetluse lõpuni. Kohus otsustas oma määrusega jätta Lembit Poolaku esialgse õiguskaitse taotluse rahuldamata.

Samas vastus küsimusele, kas taksopeatuste üürile andmine on seaduslik või mitte, saab selguda alles kohtumenetluse käigus. Praegu on L. Poolaku kaebus alles kohtulikku läbivaatamist ettevalmistavas staadiumis, seega on väär väide, et kohus lubas Tallinna LV-l taksopeatused välja üürida.

Soovin ka märkida, et Lembit Poolaku esialgse õiguskaitse kohaldamata jätmine on vaidlustatav ning L. Poolak on otsustanud halduskohtu määruse ringkonnakohtus vaidlustada, kuna õiguskaitse kohaldamata jätmise korral ei oleks Poolaku kaebust rahuldav kohtuotsus täidetav. Tegemist on Tallinna LV teise katsega taksopeatusi üürile anda. 13.05.2009.a tühistas Tallinna Halduskohus Lembit Poolaku kaebuse alusel Tallinna LV 25.02.2009.a korralduse taksopeatuste üürileandmiseks selle õigusvastasuse tõttu. Halduskohtu otsus jõustus 13.06.2009.a, kuna Tallinna LV ei pidanud ilmselt vaidluse jätkamist perspektiivikaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles