Nõmme linnaosavalitsus silub veokite songermaad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaosavalitsus on veokite poolt ära songitud alalt suuremad asfalditükid ära korjanud, õige pea asuvad seal tööle haljastajad.
Linnaosavalitsus on veokite poolt ära songitud alalt suuremad asfalditükid ära korjanud, õige pea asuvad seal tööle haljastajad. Foto: Uwe Gnadenteich

Paari nädala eest kirjutas Postimees.ee Kivimäel elava Tiit Trei murest, kelle elu naabruses parkivate veokite müra põrguks teeb.


Nimelt kasutavad Kivimäe tänaval, peaaegu tema kodu vastas asuva veofirma Koskel autod parkimiseks Trei maja kõrvale jäävat platsi ning on suure osa teepeenrast ära sonkinud. Tookord lubas Nõmme linnaosavanem Rainer Vakra, et midagi võetakse ette. Samas nentis ta, et endiste aegade pärandina elurajooni jäänud veofirmat pole võimalik lihtsalt minema peletada.

Tänaseks on asjad natuke edasi liikunud ning peale linnaosavanema külaskäiku pargivad ka veokijuhid oma sõidukid naabermajast pisut kaugemale. Trei ise aga eriti lootusrikas ei ole.

«Ükspäev käisid siin mõned töötud, kes korjasid paar tundi kive. Ütlesid, et nemad ei tohi rohkem tööd teha, ja kõik. Minu eesmärk on, et siin taastataks see asi nii, nagu ta vanasti oli. Mitte et viiakse siit mõni kopatäis kive ära, aga kogu rämps tuleks ära vedada ja koorem mulda asemele tuua. Mõned männiistikud me leiaksime siin koos naabritega ise ja võiksime sinna istuda ja olekski probleem lahendatud,» ütles Trei Postimees.ee'le.

Linnaosavanema sõnul aga ongi kõnealusel kohal olnud ammustest aegadest kõvemast savipinnasest teelaiendus, mis võimaldas suurtel autodel Kivimäe tn 20 asuva kinnistu väravast sisse keerata ja vältida haljasalale sõitmist. «Antud ala oli paraku kõrgem kui teekate, seetõttu tekkis teele suurema vihmasajuga loik. Linnaosavalitus lasi ala masinatega madalamaks hööveldada. Paraku tulid sealt alt välja ka suured asfalditükid, mis nüüd samuti eemaldatakse,» kirjeldas Vakra praeguse olukorra tekkimist.

Ta lisas, et osaliselt laiem pöördekoht jääb sinna ka edaspidi, kuid üleliigse täitematerjali, mida oli kokku kolm suurt konteineritäit, lasi linnaosavalitsus ära viia. Teelaiendusega külgneva osa plaanib linnaosavalitsus aga juba lähipäevil haljastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles