Homoühingu juhi kaebus viis riigi Euroopa kohtusse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on 2007. aastal Tallinnas toimunud homoparaadi osalised.
Pildil on 2007. aastal Tallinnas toimunud homoparaadi osalised. Foto: Peeter Langovits

Seksuaalvähemuste eestkõneleja Reimo Mets pöördus soolise diskrimineerimise pärast Euroopa Komisjoni, kes kaebas Eesti riigi Euroopa kohtusse.


MTÜ Seksuaalvähemuste Kaitse Ühing juht Reimo Mets käis mullu tulutult põhiseaduskomisjoni istungitel ja vestles ka õiguskantsleriga, soovides, et võrdõiguslikkuse seadus tagaks edaspidi võrdsed hinnad kõikidele teenustele ja kaupadele, olenemata inimese soost, kirjutab Õhtuleht.


Jaanuaris saatis ta kirja Euroopa Komisjonile ja selle tulemusel tehti riigile ettekirjutus soolise diskrimineerimise võimaldamise pärast. Metsa sõnul pole küsimus mitte ainult teenustes, vaid ka näiteks sotsiaalsete tagatiste andmine ka seksuaalvähemustele, kes kasvatavad koos lapsi.

Tema sõnul on muudatusi vaja, sest praegu kaitseb geisid peamiselt vaid põhiseaduse punkt, mis ütleb, et kõiki tuleb kohelda võrdselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles